Je kan de Book'u Timer app downloaden in installeren op Android en Apple iOS:

https://play.google.com/store/apps/booku.timer

https://apps.apple.com/us/app/booku-timer

Om de digitale prikklok te gebruiken, moet je je eerst aanmelden met de gegevens van jouw Book'u account. Dit zijn dezelfde gegevens als die je gebruikt om in te loggen op je werkgeverprofiel.

Nadat je bent aangemeld, dan kom je op een scherm waar je de naam van de vestiging moet kiezen. Indien er maar één vestiging is, dan zal er hier ook maar één naam tevoorschijn komen. Je klikt op de naam en daarna op het terug-pijltje.

Nu kan de werknemer zijn/haar naam ingeven in het zoekveld bovenaan. Van zodra men deze heeft geselecteerd, zal hij/zij gevraagd worden om hun persoonlijke pincode in te geven. Je kan ook een algemene pincode instellen via Instellingen - Timer. Indien er een contract voor hen klaarstaat in Book'u, zal er na het ingeven van de pincode eerst het contract worden aangeboden ter ondertekening. Na het ondertekenen kunnen ze verdergaan in de prikklok en gaan inprikken.

Nu kunnen de werknemers van start gaan met hun shift door op de startknop de tikken. Er kom dan een pop-up melding dat hun shift begonnen is. Om uit te prikken of om in pauze te gaan, dan selecteren de werknemers opnieuw hun naam en tikken ze op de pauze- of stopknop.