Om een evenement aan te maken klik je in het menu op "evenementenplanning" en daarna op "kalenderoverzicht". Bovenaan het kalenderoverzicht klik je op het kalendersymbool om een nieuw evenement aan te maken.

Als je een evenement aanmaakt, dan kom je eerst op een pagina waar je volgende gegevens kan invullen:

• Naam van het evenement

• Omschrijving van het evenement

• Locatie

• Start- en einddatum

• Herinneringsmoment

Van zodra je op "Opslaan" klikt, zie je onmiddellijk enkele nieuwe opties verschijnen:

• Verstuur Bericht

• Kopie Maken

• Planning Afronden

• Verwijderen

• Toevoegen aan Kalender

Verstuur Bericht:

Hier kan je berichten (mail of sms) versturen naar alle teamleden die uitgenodigd en ingepland zijn. Als extra optie kan je bestanden die opgeladen zijn in het tabblad "Documenten" als bijlage meesturen.

Kopie Maken:

Als je hier op klikt maak je een exacte kopie van het evenement. Je kan deze dan nog bewerken en opnieuw personeel inplannen.

Planning Afronden:

Als je klaar bent met personeel in te plannen, dan kan je alle werknemers die niet ingepland zijn, op de hoogte brengen dat ze de datum niet meer moeten vrijhouden.

Verwijderen:

Hier kan je het evenement verwijderen of annuleren. Je krijgt de optie om alle werknemers die uitgenodigd of ingepland zijn op de hoogte te brengen via e-mail of sms.

Toevoegen aan Kalender:

Hiermee download je een kalenderbestand (.ics) dat je kan importeren in de meeste digitale kalenders (Outlook, iCal, Sunbird, ...)

Daarnaast zie je bovenaan ook enkele nieuw tabbladen:

• Details

• Documenten

• Pool

• Planning

• Tijdsregistraties

Om teams en shifts aan te maken, klik je eerst op het tabblad "Planning". Meer uitleg hierover vind je in het artikel "Teams aanmaken en beheren".