Je kan via Book'u automatisch dag- of weekcontracten aanmaken voor de volgende 4 statuten:

• Studenten

• Flexi-jobs

• Reguliere werknemers

• Vrijwilligers

Dag- of weekcontracten

Vooraleer je een contract uploadt, kan je kiezen tussen de optie dag- of weekcontract.

Bij de keuze dagcontracten zal je per dag een contract krijgen voor medewerkers van dit statuut.

Bij weekcontracten zullen alle shifts binnen 1 week op 1 contract komen te staan. Indien iemand dus meerdere keren is ingepland in 1 week, zal er slechts 1 contract zijn met de bijhorende start- en einddata.

Contracten vanuit de planning:

Je kan in Book'u contracten laten genereren vanuit de planning. De contracten worden automatisch aangemaakt als je op "Verstuur Planning" klikt in het planningsscherm. Je vindt deze dan terug in het tabblad "Contracten". Je kan de contracten automatisch laten mailen naar de werknemers. Dit kan je aanduiden via opties (tandwiel rechtsbovenaan) > werknemer contracten. Daar heb je de volgende 4 opties:

• Niet automatisch versturen

• Een week voor de start v/d shift versturen

• Een dag voor de start v/d shift versturen

• Vier uur voor de start v/d shift versturen

Je kan dan vragen aan de werknemers dat ze een getekend exemplaar meebrengen bij de start van hun shift, of de contracten zelf printen en laten ondertekenen door de werknemers voor hun shift begint. Pas wel op, als je een shift aanpast nadat de planning is verstuurt, dan wordt dit niet aangepast in het contract. Om dit te omzeilen kan je de shift verwijderen, een nieuwe aanmaken en de planning opnieuw versturen.

Ondertekenen via de prikklok (Book'u Timer):

Als werknemers inklokken krijgen ze een pop-up waarin ze hun contract digitaal kunnen ondertekenen voor ze aan hun shift beginnen. De werknemers moeten hiervoor wel op voorhand ingepland zijn. Je kan de getekende contracten nadien bekijken en downloaden in het tabblad "Contracten".

Hoe start ik met de automatische contracten?

Om dit te doen hebben we voor elk statuut een blanco contract nodig. Wij zorgen er voor dat de gegevens automatisch worden ingevuld. Je kan voor meer info contact opnemen met onze helpdesk via het nummer 051 76 00 50 of via support@booku.be.